Development of cross-platform applications

Authors

  • Alexander Bezverkhy National Transport University, Ukraine
  • Alexander Kutsenko National Transport University, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32347/tit2141.0307

Keywords:

Xcode, WWDC, Swift, Android

Abstract

The work is devoted to the study of cross-platform development of applications, elements of architecture, tools, programming languages and frameworks. During the work, the existing development tools were considered, one framework was studied in detail, which is currently the only one of its kind today. Developed recommendations for creating applications.

References

В роботі, було детально досліджено інноваційний на сьогодні інструмент для розробки додатку для всіх платформ та йо-го ключові елементи. Проаналізувавши всі платформи було встановлено, що на сього-дні нативні додатки мають перевагу у про-дуктивності, проте швидкість розробки і універсальність коду має Expo. Автори вважають що у майбутньому продуктив-ність цих додатків буде однакова та процес створення додатків буде швидший. Дослі-джені всі переваги Expo. Встановлено, що для створення додатку для всіх платформ необхідно знати лише мову програмування Javascript в той час для розробки додатків без Expo необхідно знати як мінімум 3 мові (Kotlin/Java, Swift, Javascript). Та витратити мінімум у 3 рази більше часу та в 3 рази більше репозитаріїв для зберігання коду. Підсумовуючи можна сказати що Expo вперше дає нам можливість створювати додатки на всіх платформах і не витрачати на це багато часу.

Published

2021-07-15

How to Cite

Bezverkhy, A., & Kutsenko, A. (2021). Development of cross-platform applications . Transfer of Innovative Technologies, 4(1), 102–105. https://doi.org/10.32347/tit2141.0307